Gardining.

Passie voor lekker eten, mens en natuur. Daar is het idee ‘belevingsdiner’ ontstaan. Een high class diner op het erf van de boer, live door een chef bereid. In een omgeving die per seizoen veranderd. Gardining; een unieke beleving op een unieke locatie.

MEEMAKEN!
Zero-miles

Bij onze Gardining diners wordt veelal gebruik gemaakt van eigen geproduceerde producten. Wij hanteren het zero-miles concept. Wat inhoudt dat er gebruik wordt gemaakt van producten die binnen een Engelse mijl rondom de boerderij te vinden zijn. Dit doen wij in samenwerking met lokale ondernemers. Geen tussenhandelaren, nee direct van boer tot boer. Samen sta je sterker dan alleen.

Een prachtomgeving met heerlijke, eerlijke, natuurlijke producten. Daar zouden meer mensen van moeten kunnen genieten. Wilt u dit culinaire Hoagstandje meemaken? Meld je dan nu aan.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Belevenis aan een net iets te lange tafel.

Anno 1825.

Sinds 1825 is de boerderij te Rijkevoort de Walsert eigendom van de familie Albers. Miet en Tien woonden samen met hun 10 kinderen op de boerderij, waar zij samen zorgden voor het land en het vee.

Martien Albers, de achtste van tien kinderen nam in 1987 het bedrijf van zijn ouders over. Het bedrijf fungeerde in die tijd als varkensbedrijf. In 2001 moest Martien stoppen met de intensieve veehouderij.  Zijn passie voor mensen zorgde ervoor dat het idee ‘doe-boerderij’ opbloeide.

Natuur inclusieve landbouw

De boerderij was in 1825 gevestigd in een heideachtige omgeving. Vanaf het eerste moment dat er werktuigen de grond in werden gezet, werd er veel waarde gehecht aan de bodemkwaliteit. Wat ervoor heeft gezorgd dat deze is uitgegroeid tot één van de beste landbouwgronden in de omgeving.

Natuur inclusieve landbouw speelt een grote rol op de boerderij. Dit wordt onder andere waargemaakt door geproduceerde producten te verwerken tot eetbare producten, biomassa en compost. Op deze manier wordt geprobeerd een circulaire bedrijfsvoering waar te maken, wat een positieve uitwerking heeft op het water, de bodem, de biodiversiteit en het landschap. Met als doel: Het vinden van de juiste natuurlijke balans. Niet afhankelijk zijn van andere instanties, zelfstandig en zelfvoorzienend kunnen werken.

Hulpboeren

De hulpboeren hebben een duidelijke rol in het agrarische productieproces. Niet hun tekorten maar juist hun kunnen wordt benadrukt. Leren door zelf te ervaren. De kleinschaligheid, rust, veiligheid, actief en doelgericht bezig zijn en het beroepen op eigen kunnen, helpen het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde vergroten. Ook in de voorbereiding van onze Gardining diners leveren onze hulpboeren hun belangrijke bijdrage.

Gardining Agenda

Bekijk hier de actuele agenda voor evenementen van Gardining.

OKTOBER EDITIE
VRIJDAG        28 OKTOBER    –    18u
ZATERDAG     29 OKTOBER   –    18u
ZONDAG       30 OKTOBER    –    16u 

5-GANGEN DINER €85,- p.p.

(Inclusief bubbeltje, koffie en thee)

Ons menu wordt met liefde ontworpen en bereid door de chefs van Bruur Culinair. In 5 gangen nemen zij je mee door onze moestuin. Iedere gang zijn eigen verhaal. We koken met producten die klaar zijn om geoogst te worden. Wat we zelf niet hebben, verzorgen we in samenwerking met onze partners. Van dichtbij, om zo fantastische lokale en ambachtelijke producten te ontdekken. 

WIJNARRANGEMENT  €29,50 p.p.

Geniet van ons bijpassende wijnarrangement. Bestaande uit 5 verschillende, met zorg geselecteerde lokale wijnen.

Reserveren voor Gardining

Om onze servicekwaliteit te waarborgen biedt elk diner plaats voor slechts 40 gasten. Reserveren biedt dus geen garantie om erbij te zijn. Natuurlijk brengen wij u hier ruim van tevoren van op de hoogte en bemachtigt u wanneer gewenst, een plekje op de gastenlijst van één van onze eerstvolgende diners.

AANBETALING

Mocht uw reservering worden bevestigd, vragen wij u om een aanbetaling van €25,- p.p.

Aanmelden

Geen diners meer beschikbaar? Meld je hier dan aan voor onze berichtgeving en blijf op de hoogte van onze toekomstige diners.

Play Video

Ontstaan uit passie.

Contact.

Janne Wolfs & Freek Albers
Telefoon: +31 6 83 87 83 30
E-mail: info@gar-dining.nl

Adres: Walsert 6, 5449 AD Rijkevoort de Walsert
Google maps